Verplichte hobby: sporten

donderdag 15 mei 2014   /   1

Sporten als hobby? Dat nooit. In mijn blog: oude-nieuwe hobby: sporten, vertelde ik over deze ‘nieuwe’, goede voornemen. Ik hoopte stiekem dat ik ernaar uit zou kijken, het zou zien als een hobby en er lol in zou krijgen, natuurlijk wel met het gewenste resultaat. Ik had gehoord dat je na een aantal maanden het sporten zou gaan missen, als je een keer oversloeg. Maar na drie maanden, heb ik dat punt nog steeds niet behaald.

Met twee bruiloften en natuurlijk de zomer in het vooruitzicht wil ik weer strakker in mijn vel zitten. Daar hoort natuurlijk sporten en gezond eten bij. Drie keer in de week ben ik te vinden in de sportschool, althans dat is het doel. Daarnaast heb ik mij voorgenomen om één of andere health junky te worden. De aftrap in februari was goed, ik liet de lekkere tussendoortjes staan en was een ware sportfanaat aan het worden. Maar net zoals alle voorgaande jaren vervagen mijn goede voornemens al na een paar maanden.

afvallen

Over het eten gaan we het dan ook maar niet hebben. Er verschijnen steeds meer ongezonde lekkernijen in mijn boodschappenkar. Het sporten houd ik beter vol. Natuurlijk blijft het pittig om ’s avonds na het werk naar de sportschool te gaan. Die bank, dat goede boek en die laptop klinken ook erg aantrekkelijk. Gelukkig is er dan mijn geweten nog. Ik voel me gewoon slecht als ik niet ben gegaan. Daarom heb ik mij voorgenomen dat als ik mij er echt niet toe kan zetten om naar de sportschool te gaan, ik ongeveer vijf kwartier ga lopen. Dan heb ik tenminste nog de nodige beweging.

De drang naar sporten is de laatste maanden wel groter geworden. Maar echt missen doe ik het niet, het blijft voor mij een soort verplichting, gelukkig wel eentje waar ik nu de discipline voor kan opbrengen. Dat is toch iets, maar daar is ook alles mee gezegd.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    vrijdag 16 mei 2014 om 19:05

    Ik had het eigenlijk nooit verwacht maar het is dus wel zo dat ik het sporten echt mis als ik een paar weken niet ben geweest! Wel vind ik het moeilijk om het gedurende langere tijd vol te houden, maar dat komt vooral omdat er ook zoveel andere dingen zijn die moeten gebeuren…

Dit ben ik

Online marketing & communicatie | Wil de wereld zien | Legt momenten vast in woorden en foto’s | Kan niet zonder familie, katten en vrienden | Verslindt boeken | Heeft een passie voor eten | Download mijn cv

 

 

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0

Doe mij nog zo’n jaar

zondag 1 april 2018   /   1

Visual Diary: Norwegian sky

woensdag 19 oktober 2016   /   1

Five Favourites: badkamer

zondag 16 oktober 2016   /   1