De voordelen van lange reistijd naar het werk

woensdag 29 juni 2016   /   4

Een uurtje reizen klinkt voor velen als het einde van de wereld. Als je in het Zuiden van het land vertelt dat je in Friesland woont, vinden velen dat een enorm eind verderop. Als ik vertelt dat ik in Zwolle ga wonen en in Leeuwarden werk, kijken sommigen mij met een ‘bepaalde blik’ aan. En dat terwijl een lange reistijd juist extra veel voordelen met zich meebrengt.

Meestal komen eerst de vragen als ik het vertel dat wij in Zwolle gaan wonen. Waarom? Omdat wij al jaren en dan heb ik het echt al over zo lang wij bij elkaar zijn (10 jaar), roepen dat we weg uit Heerenveen willen. En omdat mijn vriend natuurlijk in Zwolle werkt. Hoe ver is het reizen? Zwolle naar Leeuwarden is een ruim uur met het openbaar vervoer en daar komt de reistijd naar het station en werk nog bij. Dus in anderhalfuur ben ik van deur tot deur. Wil je dan niet liever daar in de buurt werken? Waarom zou ik? Als het mij nog steeds bevalt, laat ik mij niet uit de weg slaan door een beetje reistijd. Blijkbaar is het een klein beetje onwerkelijk dat als je in Leeuwarden werkt je naar Zwolle gaat verhuizen.

Mij maakt het niet uit, ik zie er juist de voordelen van in. Als ik thuis ben, heb ik namelijk nog zoveel andere dingen die ik wil doen: drankje drinken in het centrum, fotograferen, uiteten, shoppen, koken, bakken, diy projecten en ga zo maar door. Hierdoor kom ik minder toe aan andere hobby’s. En dat kan ik dan mooi inhalen tijdens mijn reistijd. Ik word dan min of meer gedwongen om een boek te pakken, een keer de krant helemaal van voren naar achteren te lezen, blogs lezen of blogs schrijven. Zelfs de voordelen van meer tijd hebben voor mijn hobby’s zijn nog niet eens alle voordelen.

Bij ons thuis geldt de regel: wie het eerst thuis komt, begint met koken. Dat lijkt mij zo fijn. Ik ben wil nog wel eens gaan snacken als ik geen zin heb om te koken. Mijn vriend is daar wat minder van. Dus als ik straks thuis kom na een lange dag werken, staat het eten al voor mij klaar. Ik hoef en niets meer te doen en niet na te denken wat we gaan eten. Daarnaast hebben wij de regel: wie een dagje vrij heeft, kan meer doen in het huishouden. Straks kom ik thuis en is het huis gewoon spik en span, want ik heb drie uren reistijd op een dag en mijn vriend maar 10 minuten. Wat wil ik nog meer?

Ik zeg goed geregeld.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. Anoniem

  woensdag 29 juni 2016 om 07:10

  Wat is spin en span?

  • Barbara Kuiper

   woensdag 29 juni 2016 om 07:20

   Haha bedoelde spik en span, direct aangepast!

 2. Niels

  zaterdag 2 juli 2016 om 12:09

  Ik kijk er nu al naar uit…

 3. Henk

  zondag 3 juli 2016 om 13:01

  Nu snap ik waarom je wilt verhuizen. Door te verhuizen kan jij je doelen wat betreft het lezen van boeken bereiken, want dat wordt dit jaar problematisch met een nieuwe woning op komst.
  Als ervaren openbaar vervoer reiziger ben ik benieuwd hoe je na één jaar terugkijkt naar de voordelen van een lange reistijd.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0