Vreugdedansje

vrijdag 12 augustus 2011   /   1

Mevrouwtje ongeduld, dat ben ik! Geduldig afwachten is iets dat ik niet kan, ik ben nieuwsgierig en wil alles weten. Het liefst zo snel mogelijk. Nu was het wachten op dat ene verlossende mailtje of telefoontje, dat mij zou vertellen hoe mijn toekomst eruit zal zien. Om de seconde kijk ik dan ook op mijn telefoon, je weet maar nooit, wie weet heb ik wel een email ontvangen zonder het gehoord te hebben. ‘Pling’, ik ben weer klaar wakker en voel de kriebels in mijn buik. Ik durf bijna niet te kijken, de spanning voor wat er gaat komen… Helaas, weer zo’n spam mailtje.

 

Na het sollicitatiegesprek ben ik met goede hoop naar huis gereden. Dit zou wel eens mijn eerste baan kunnen zijn. Precies zoals ik me had voorgesteld. Een klein, jong bedrijf. Een functie waarin ik verantwoordelijkheid moet nemen, maar ook mijn creativiteit in kwijt kan. En een job waarin ik mijzelf kan ontwikkelen. Ik zag het al helemaal voor me, dit was waarvoor ik had gestudeerd. Dit was mijn kans, een nieuwe uitdaging. Natuurlijk hadden we afspraken gemaakt tijdens het sollicitatiegesprek. Ik zou een reactie ontvangen, maar mij was niet duidelijk wanneer. Voor het weekend of erna? Mijn nieuwsgierigheid en zenuwen kon ik niet meer onderdrukken en ik heb aan het eind van de dag (lees: één dag na mijn sollicitatie) toch maar een email gestuurd. Zoals altijd kreeg ik vrij snel een reactie terug. Op maandag kon ik een definitief antwoord verwachten.

 

Weten waar je aan toe bent geeft rust, dat heb ik tenminste. Niet meer iedere minuut denken aan het sollicitatiegesprek, of ik mij wel van mijn beste kant heb laten zien. Zondagavond was ik aan het bellen met mijn mams tot er een mailtje binnen kwam. ‘Je sollicitatie: ik ben eruit’, stond in het onderwerp. Eerlijk waar, ik kreeg het toch even warm en koud en de kriebels in mijn buik waren weer terug. Daar stond het. Gelijk in de eerste zin. IK BEN AANGENOMEN!! Ik begon te gillen en mijn vriend sprong op zodra hij het super nieuws hoorde. We hebben eerst een vreugdedansje door de kamer gedaan. Mijn nieuwe werkgever zou me eens moeten zien, hij zou gelijk getwijfeld hebben aan zijn beoordelingsvermogen.

 

Monster Column – Barbara Kuiper

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Niels de Vries

    zaterdag 13 augustus 2011 om 12:16

    Super leuk stukje is dit geworden! En hopelijk kunnen wij over een aantal weken (en ik hoop geen maanden) deze vreugdedans herhalen als ik een baan heb!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0