Vrouwen uit Friesland houden niet van drama

zondag 24 mei 2015   /   1

De helft van mijn familie kan zo snel Fries babbelen dat ik af en toe extra geconcentreerd moet luisteren, maar goed ik versta het. Daarnaast woon ik zo’n 21 jaar in een redelijk groot dorp van Friesland, we hebben een station en best wel oké winkelcentrum. En werk ik in de hoofdstad van de provincie. Ik vind dat ik mijzelf nu wel mag betitelen als een vrouw uit Friesland. Of ik mij ook echt een vrouw uit Friesland voel is weer een ander verhaal.

Eergisteren las ik op Cosmopolitan het artikel: 9 dingen die je moet weten voordat je met een vrouw uit Friesland gaat daten. Let op met wat je zegt, want het wordt sterk afgeraden om onze provincie af te kraken. Maar goed daarentegen houden wij, vrouwen uit Friesland, absoluut niet van drama. Daar komt onze nuchtere mentaliteit weer om de hoek kijken. Gelukkig maar, want alles komt wel goed.

Barbara

Vooral aan dat laatste zinnetje heb ik een hekel. Niets komt goed, als je er zelf niets aan doet. Je bent regisseur van je eigen leven dus je moet er zelf wat van maken. Zo nonchalant, onverschillig of noem het nuchter, ben ik dus helaas niet. En als je dacht dat de drama in het hoge Noorden ver te zoeken was heb je het ook mis. Geloof me: niets is fijner dan een portie drama op zijn tijd, gewoon jezelf helemaal laten gaan.

En eerlijk waar, dat kunnen wij vrouwen uit Friesland. We weten hoe we een goed feestje moeten bouwen. Het liefst wel ergens anders dan in Friesland, want dat heb ik nu wel eens gezien. En vroeger bouwde ik hutten met vriendinnetjes, we waren regelmatig buiten te vinden. Nu ga ik in de vakanties het liefst ver weg om te backpacken. Dus dat wij dol zijn op avontuur kan wel kloppen.

Ik kan me dus zeker in een aantal punten vinden die zijn genoemd in het artikel. Maar dan is het net zo’n soort horoscoop. Er klopt altijd wel iets. Hetgeen waar ik een allergie voor heb is dat mensen in hokjes worden geplaatst. Waarom? De ene vrouw uit Friesland is de andere toch niet?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Jessica

    donderdag 25 juni 2015 om 19:18

    Wat leuk, dat artikel had ik nog niet voorbij zien komen bij Cosmopolitan. Kan mij lang niet in alle punten vinden, maar zeker wel een paar 🙂

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0