Waarom?

woensdag 26 maart 2014   /   1

‘Hallo, wat staat er bij jou vandaag op de planning?’
‘Ik zit in de auto op weg naar de dierentuin.
‘Ga je daar heen voor de aapjes?’
‘Ja, onder andere voor de apen, tijgers en beren.’
‘Leuk, fijne dag vandaag.’
‘Dank je, jullie ook een fijne dag.’

Oké, leg mij eens uit, wat heeft bovenstaand fragment voor toegevoegde waarde? Waarom willen mensen hun hele hebben en houwen delen met half Nederland? En als je dat wilt, is Facebook dan niet genoeg? Wat hebben radioluisteraars eraan te weten wat jij op een zondagmiddag gaat doen?

Ongetwijfeld zijn er mensen die het geweldig vinden om te weten waar (onbekende) mensen hun dag aan besteden. Toegegeven, ik vind het soms ook heerlijk om een kijkje in iemand anders zijn leven te nemen. Enigszins doe ik het zelf ook, maar wel tot op zekere hoogte. Ik laat niet het achterste van mijn tong zien en ik verspreid mijn ideeën, gedachtespinsels en blogs alleen op mijn eigen kanalen. Iedereen is vrij om te bepalen of ik interessant genoeg ben om te volgen. Bij de radio is dat toch anders, of je het nu wel of niet wilt horen, je hoort het gewoon. Tenminste, als je naar die zender luistert.

Goed, dat gedeelte snap ik. Maar waar bij mij vraagtekens bijkomen is waarom je het op de radio wil zeggen. Doe je het voor de bekendheid. Zodat je kunt zeggen: ‘ik ben op de radio geweest’ of wil je aandacht hebben? In het tweede geval kun je beter een ander medium gebruiken als je het mij vraagt. Want als je zoiets op de radio hoort, denk je toch alleen maar: ‘leuk voor je…’

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    vrijdag 28 maart 2014 om 20:32

    Misschien gewoon een schreeuw om aandacht? Ik heb ook een collega die echt haar hele dag vastlegt op facebook en dan vraag ik me altijd af wat daar de lol van is en waar je uberhaupt de tijd vandaan haalt, want tijd kom ik altijd te kort…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0