Workshop: Schrijven, kreng!

woensdag 3 december 2014   /   1

Afgelopen zaterdag ging ik samen met mijn zusjes naar het I love beauty event. Een evenement waar beauty, health en lifestyle centraal staan. En waar Lisette Jonkman een schrijfworkshop zou geven. Mijn dag kon niet meer stuk, want Schrijven kreng! van Lisette Jonkman staat, sinds de bekendmaking van dit boek, hoog op mijn TBR-lijstje.

Workshop

Lisette Jonkman stak af met een leuke anekdote over de foto die op de powerpoint te zien was. “Ik mocht mijn hoofd niet bewegen tijdens de foto. Aangezien ik wat te weinig haar heb voor zo’n knot op mijn hoofd, is er allemaal wc-papier ingestopt. Als ik mijn hoofd zou bewegen, zou je het wc-papier zien.” De toon was gelijk gezet en het beloofde een gezellige, leuke en informatieve workshop te worden.

In de korte tijd die er voor de workshop was gaf Lisette Jonkman een aantal tips voor het schrijven van een boek. We hadden allemaal een schriftje met een pen gekregen om aantekeningen te maken, zodat we thuis niet meer met schrijfontwijkende smoezen konden komen. Tussendoor had ze een aantal opdrachten bedacht, zodat we ook actief met haar tips aan de slag konden gaan.

In totaal besprak ze tien tips die je op weg helpen met het schrijven. De leukste en meest verrassende tips vond ik:

  • Maak je eigen soundtrack: zoek een nummer dat bij de scene past en laat je inspireren door de tempo, tekst, intensiteit en melodie van het nummer dat je uitkiest. Als je tussendoor pauze neemt en vervolgens weer begint zit je door de muziek zo weer in dezelfde sfeer als voor je pauze.
  • Wees een sadist: creëer conflicten en zaai onrust. Als je het even niet meer weet, zet dan je troefkaart in. Lisette Jonkman gaf weer een heerlijk voorbeeld: “wat nou als haar hak afbreekt en ze in een hondendrol stapt…”.
  • Stop midden in een zin: zorg ervoor dat als je stopt met schrijven, je midden in een zin stopt. Als je dan later weer verder wilt schrijven ga je eerst denken: wat wilde ik hiermee. Zo kom je nooit zonder inspiratie te zitten. Bijvoorbeeld: “Ineens zag ze….”.

Schrijven kreng1

Natuurlijk konden we na de workshop haar nieuwste boek: Schrijven kreng! kopen en laten signeren door Lisette Jonkman. Kortom: een inspirerende workshop die er bij mij in ieder geval voor heeft gezorgd dat ik zo snel mogelijk wil beginnen met schrijven. Ik kan niet wachten om zelf in de pen te klimmen en te beginnen in Schrijven kreng!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Paul

    vrijdag 12 december 2014 om 11:02

    Leuke schrijftips inderdaad! Voor het bloggen luister ik altijd al naar dezelfde pianomuziek.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0