You’ll go wherever you’re meant to go: Cork

zondag 18 oktober 2015   /   3

Ken je dat, dat je weet dat iemand een verrassing voor je heeft, maar je komt er maar niet achter wat het is. Dat je op alle mogelijke manieren er achter probeert te komen wat het is, maar dat niemand iets loslaat. Dat je op een gegeven moment denkt te weten wat het is, maar er nog steeds niet je vinger op kunt leggen. Zo’n gevoel had ik de week voor onze srprs.me trip.

De kraskaart viel een week voor vertrek op de mat. Met een briefje over hoe laat we op schiphol moesten zijn, onze persoonlijke link en natuurlijk met de vier rondjes waarachter onze code zat. Geloof me, op zo’n moment is het lastig om je zenuwen en nieuwsgierigheid de baas te blijven. Het liefst zat ik al achter de computer, de vluchten te bekijken die rond die tijd gaan. Gelukkig is daar mijn meneer die mij weet af te remmen voor ik stomme dingen doe. Ik heb het dus maar gehouden bij het bestuderen van de weerkaart.

cork 5

Ierland of Schotland, Dublin of Edinburgh, dat moest het zijn. Het kon volgens ons bijna niet anders. Waar is het anders, rond deze tijd, 13 graden, regenachtig en bewolkt? Bijna elke dag bekeken we onze persoonlijke pagina, kijkend of er iets veranderde. Gelukkig werden de weersvoorspellingen beter, maar wij bleven bij onze eerste keuze.

 

En toen was het moment daar, het moment dat we begonnen met krassen, de cijfers invulden op onze telefoon, om vervolgens na een aantal seconden te gillen: we gaan naar Cork. Dat moment zal ik nooit meer vergeten. Die spanning en nieuwsgierigheid is onbeschrijflijk. Hier hebben we al die weken op gewacht en over gespeculeerd. En alhoewel we in de goede richting zaten, zouden we nooit op deze stad in Ierland zijn gekomen. Srprs.me doet zeker eer aan zijn naam.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Femke

  maandag 19 oktober 2015 om 12:34

  Haha wat leuk zeg! Koop je dan gewoon een soort kraskaart en dan zie je wel waar je belandt? Liefs Femke

  • Barbara

   maandag 19 oktober 2015 om 20:39

   Je boekt inderdaad een vakantie bij srprs.me. Je betaalt voor de vlucht, ontbijt en hotel. Een week van te voren krijg je de temperatuur door en krijg je de ‘krakaart’ die je open krast op het vliegveld. En dan, zo’n één a twee uren van te voren, kom je te weten waar de reis naar toe gaat. Echt super leuk om een keer mee te maken!

 2. Rensina Steursma

  donderdag 22 oktober 2015 om 20:51

  Ja echt gaaf he, srprs.me!
  Ben er afgelopen mei ook mee weggeweest.
  Mijn moeder en ik gingen naar Nice, zo mooi en leuk (zie mijn blog -> travel).
  Wil gauw nog eens op pad met srprs 🙂

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0