Zwaar beproefd | Recensie

dinsdag 2 april 2013   /   0

In Zwaar beproefd gaan Isa en Ruben voor de volgende stap in hun relatie: samenwonen. Ruben maakt zelfs Isa’s eigen walk in closet! Naast het klussen is er ook drukte op hun werk. Ruben gaat samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en als klap op de vuurpijl gaat hij ook nog eens met haar naar Milaan. Daarnaast krijgt Isa een nieuwe baas, eentje waar ze heel veel van kan leren en die in haar geloofd. Maar is dat om de goede reden? De jaloezie speelt bij beiden op en Isa is nog steeds niet voor de volle honderd procent zichzelf bij Ruben. Is hun relatie hier allemaal wel tegen bestand?

Zwaar beproefd!

Zwaar beproefd! van Chantal van Gastel

Zwaar beproefd

Gelijk na het eerste deel ben ik op de fiets gesprongen om het tweede deel van de Zwaar trilogie van Chantal van Gastel te kopen. Ik zat meteen in het verhaal en heb het in één ruk uitgelezen. De onzekerheid die Isa had, dat Ruben te goed voor haar zou zijn, verdwijnt langzaam. Alleen kan Isa nog steeds niet helemaal haarzelf zijn in haar relatie. Ze durft bijvoorbeeld niet in het bijzijn van Ruben (ook al is hij beneden en zij boven) naar het toilet te gaan en staat eerder op om tanden te poetsen. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn onzekerheden in een relatie, maar dit gaat erg ver. Hier heb ik me dan ook lichtelijk aan geïrriteerd. Daarnaast wordt Ruben onzekerder. Isa is hoger geschoold dan Ruben en hij heeft soms het gevoel dat hij niet goed genoeg voor haar is. De jaloezie, onzekerheden en het samenwonen eisen hun tol en zorgen voor een goede dosis drama in Zwaar Beproefd. Gelukkig is er ook de romantiek, om heerlijk weg te kunnen zwijmelen zoals alleen mogelijk is bij een goede Chicklit!

 

Zwaar verguld

Morgen komt het nieuwste, tevens laatste deel uit van de Zwaar trilogie. Ik heb het boek al gereserveerd en kan niet wachten tot het op mijn deurmat valt. Ik ben heel benieuwd waar het nieuwe deel over gaat. Zou de relatie van Ruben en Isa standhouden? Zullen ze gaan trouwen of kinderen krijgen? En kunnen ze nu echt voor de volle honderd procent zichzelf zijn bij elkaar?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0