Zwaar verliefd | Recensie

dinsdag 26 maart 2013   /   0

 Zwaar verliefd gaat over Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, werk en liefde. Ze kan niet meer naar de leuke boetiekjes, heeft al in geen tijden seks gehad en dan komt er die irritante nieuwe dierenarts bij haar werken. Ze is zichzelf helemaal zat en gaat rigoureus te werk: gezond eten en regelmatig de sportschool met een bezoekje verblijden. Als ze de te knappe Ruben leert kennen, terwijl ze zijn Labrador redt, wordt ze nog fanatieker in haar gezonde levensstijl.

Zwaar Verliefd

Zwaar Verliefd | Chantal van Gastel, deel 1 Zwaar trilogie

Zwaar verliefd

Na het boek Zoek het maar uit had ik de smaak te pakken en ben ik nieuwsgierig geworden naar andere boeken van Chantal van Gastel. In tegenstelling tot Zoek het maar uit zat ik bij Zwaar Verliefd meteen in het verhaal. Daarentegen vond ik dat Zoek het maar uit, iets meer diepgang had.

Chantal van Gastel heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor Zwaar Verliefd als een trein leest. Zoals de titel al zegt:  het boek gaat over zwaar: gewicht, verliefd: romantiek en zwaar verliefd: de knappe Ruben. De ingrediënten voor een goede chicklit. De hoofdpersoon, Isa, is een meisje waar iedereen zich wel een beetje in herkent. Isa voelt zich dik en haar liefdesleven wil ook niet echt vlotten. Uiteindelijk is de knop bij haar om en gaat ze, gemotiveerd door haar o zo mooie zusje, sporten en gezond eten. Het verhaal speelt zich in een kort tijdsbestek af, een tijd waarin Isa alles voor de wind gaat. Ze verovert de, eerst in haar ogen, ongrijpbare man en valt 15 kilo af. Ik zou willen dat ik die knop bij mij kon vinden! Elke maandag begin ik weer vol goede moed met gezond eten en ongeveer om 12:00 uur, dezelfde dag, is die goede moed verdwenen. Als het al niet eerder is.

 

Zwaar Beproefd

Natuurlijk kon ik weer niet wachten om het tweede deel te lezen en ben ik gelijk op mijn fietsje gesprongen om vervolgens naar de boekhandel te racen. Het tweede deel van de serie: Zwaar Beproefd, heb ik net als het eerste deel in een ruk uitgelezen, binnenkort volgt een recensie.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0